Språk Språk
Anish Kapoor. Red Sand, White Millet, Many Flowers. Photo Istvan Virag.

Anish Kapoor

30. juni - 14. oktober

Anish Kapoor (IN/GB), f. 1954, er en av de mest innflytelsesrike kunstnere i sin generasjon. Sommeren 2018 vises en omfattende separatutstilling på Galleri F 15, med sentrale verk fra hans produksjon fra 1980-tallet og frem til i dag. Anish Kapoor benytter seg av materialer som granitt, marmor, kalksten, gips, pigment, rød voks og polert rustfritt stål. Gjennom tegning, maleri, skulptur og installasjon, utforsker han kunstverkenes affektive natur.

Utstillingen samler skulpturer laget gjennom Kapoors karriere, fra et mangfold av materialer og formelle språk, som kunstneren bruker i sitt arbeid.

Til utstillingen vil skulpturen Sky Mirror bli plassert i den barokke hagen foran hovedbygget på Galleri F 15. Skulpturen – et stort buet speil – vil reflektere himmelen og skyene, og gjennom det peke på elementene vann og luft. Nærværet av det flyktige forsterkes, og åpner for kontakt med det oppløftende og spirituelle.

Kuratorer: Dag Aak Sveinar og Alnoor Mitha - FRSA Senior Research Fellow (Asian Cultures)

Kunstverk er lånt av: Anish Kapoor Studio, Lisson Gallery, Arts Council Collection, British Council Collection, Christen Sveaas Art Collection, Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design 

Kjære besøkende til utstilling med Anish Kapoor på Galleri F 15

Flere av skulpturene til Anish Kapoor er dekket av et pigmentpulver som ikke tåler noen form for berøring. På grunn av skulpturenes sårbarhet og høye forsikringsverdi, blir besøkende organisert i grupper på inntil 10 personer og ledet av en utstillingsvert. Ny gruppe gis tilgang hvert 30 minutt. Det må påregnes noe ventetid. Det er 12 års aldergrense i utstillingen.

NB: Søndagsomvisninger erstattes av kunstverter under Kapoor utstillingen.