Språk Språk
momentum10

Marti Manen blir kurator for MOMENTUM 10

8. juni – 9. oktober 2019

Momentum er en av de viktigste biennalene for samtidskunst i Norden og gjennomføres hvert annet år. Momentum er en samfunnsaktuell, diskursiv plattform for kunstfaglig, intellektuell og kritisk refleksjon, og utfordrer og styrker den kontemporære diskursen om samtidskunst og biennaleformatet. I 2019 feirer Momentum sin tiende utgave.

Dag Aak Sveinar, direktør for Punkt Ø Galleri F 15 & MOMENTUM: "To tiår har gått siden den første Momentumbiennalen ble vist. Med stor interesse og engasjement fra lokalt, nasjonalt og internasjonalt publikum og fagfelt, skal vi feire, utfordre og revurdere visjonen. Vi ønsker Marti Manen hjertelig velkommen som kurator for MOMENTUM 10. Manen er en eksepsjonell kandidat med en overbevisende kombinasjon av kuratorisk erfaring, sterke ferdigheter, bredt kunstfaglig nettverk og stor interesse for den nordiske livsstilen.

Marti Manen: MOMENTUM 10 gir oss muligheten til å se tilbake på biennalens historie fra et emosjonelt perspektiv. Ti fantastiske utgaver av Momentum kan forstås gjennom et nåværende blikk og et fremtidig mål for definisjon. Momentum10 / The Emotional Exhibition vil kombinere nye produksjoner med tidligere verk fra biennalens fortid. Momentum 10 vil generere en konstellasjon av situasjoner og en rekke dialoger rundt kunst og presentasjon, rundt følelser og forventninger, rundt temporalitet og ønsket om en fremtid knyttet til fortid og nåtid.
 

 

Marti Manen

Om Marti Manen

Marti Manen (Barcelona, ​​1976), kurator og forfatter bosatt i Stockholm. Han har kuratert utstillinger på Museo de Historia Natural (Mexico City), Aara (Bangkok), Sala Rekalde (Bilbao), Konsthall C (Stockholm), Ca2M (Madrid), Miró Foundation (Barcelona) og var kurator for den spanske paviljongen på Veneziabiennalen i 2015. På slutten av 90-tallet kuraterte han et femårsprogram med utstillinger i sitt studentrom. Han har nylig jobbet som kurator ved Public Art Agency og Konstfack (Stockholm). Marti Manen har utgitt bøker som Salir de la exposición (To leave the exhibition) utgitt av Consonni, Contarlo todo sin saber cómo, (Telling everything not knowing how) utgitt av Ca2M og When Lines Are Time publisert av Miró Foundation.