Språk Språk
WEB_DSC8885NYHETSBREV

Skole

Her finner du informasjon om vårt tilbud til skolen

Formidling til barn og unge

BESTILL OMVISNING I MOMENTUM 9: ALIENATION

17. juni - 11. oktober 2017

Den niende utgaven av Momentum biennalen åpner i Momentum kunsthall, på Galleri F 15 og andre steder i Moss den 17. Juni. Vi tar i mot skoleklasser i Momentum kunsthall og på Galleri F 15, mandag – fredag fra kl. 9.00. Omvisningen varer i ca en time. Tilbudet er gratis. En av våre dyktige formidlere gir en omvisning i utstillingen og skaper dialog rundt utvalgte verk.

OBS! (28. aug - 6. sept kan det være noe begrenset tilgang på omvisning på grunn av DKS prosjekt i Momentum kunsthall)

Se videointroduksjon til biennalen ved formidlingskonsulent Anja Bjørshol her:

https://vimeo.com/220631817

Og kuratorenes trailer til biennalen:

https://vimeo.com/215788711

 

OM BIENNALEN

De fem nordiske kuratorene har satt sammen en utstilling med nordiske og internasjonale kunstnere som belyser tematikken Alienation eller fremmedgjøring. Alienation tolkes på ulikt vis, i sammenheng med natur, samfunn og teknologi, og ikke minst, fremtiden. Momentum 9 er en utstilling som åpner for andre kunstformer; litteratur, musikk, film, tegneserie og design er en del av biennalen.

På Galleri F 15 vil man få oppleve en fluefabrikk av den islandske produktdesigneren Bùi Adalsteinsson samt hans insektsbarer, møbler fra H.R. Gigers univers; mannen bak designet til monsteret i Alien filmene, vakker dukkefilm om korstogene sett fra et arabisk perspektiv av Wael Shawky og ikke minst mossemeteoritten på lån fra naturhistorisk museum.

I Momentum kunsthall vil du få oppleve menneskets fremmedgjøring til naturen gjennom ulike verk. Norske Trollkrems videoinstallasjon Deep Down Below undersøker det fremmede på havets dyp, Pinar Yoldas tar utgangspunkt i øya av plast i Stillehavet som dekker millioner av kvadratkilometer og hva slags nytt liv som kan oppstå. Linda Persson har undersøkt konsekvensene av gruvedrift i Australia  som forurenser grunnvann og skaper ubalanse i økosystemet. I hennes omfattende installasjon får du blant annet se en opal av et stykke dinosaurfossil. I Museum of Non Humanity presenteres historien om undertrykkelsen av dyr og minoriteter. 

For mer info og bilder se biennalens plattform www.momentum9.no

 

Bestill omvisning til en av våre utstillinger

 

For bestilling send epost til

Formidlingsleder Guro Dyvesveen: dyvesveen@punkto.no

Formidlingskonsulent Anja Bjørshol: ab@punkto.no

Punkt Ø på Facebook