Språk Språk
Anish Kapoor. Red Sand, White Millet, Many Flowers. Photo Istvan Virag.

Anish Kapoor

30. juni - 14. oktober

Anish Kapoor (IN/GB), f. 1954, er en av de mest innflytelsesrike kunstnere i sin generasjon. Sommeren 2018 vises en omfattende separatutstilling på Galleri F 15, med sentrale verk fra hans produksjon fra 1980-tallet og frem til i dag. Anish Kapoor benytter seg av materialer som granitt, marmor, kalksten, gips, pigment, rød voks og polert rustfritt stål. Gjennom tegning, maleri, skulptur og installasjon, utforsker han kunstverkenes affektive natur.

Utstillingen samler skulpturer laget gjennom Kapoors karriere, fra et mangfold av materialer og formelle språk, som kunstneren bruker i sitt arbeid.

Til utstillingen vil skulpturen Sky Mirror bli plassert i den barokke hagen foran hovedbygget på Galleri F 15. Skulpturen – et stort buet speil – vil reflektere himmelen og skyene, og gjennom det peke på elementene vann og luft. Nærværet av det flyktige forsterkes, og åpner for kontakt med det oppløftende og spirituelle.

Kuratorer: Dag Aak Sveinar og Alnoor Mitha - FRSA Senior Research Fellow (Asian Cultures)

Kunstverk er lånt av: Anish Kapoor Studio, Lisson Gallery, Arts Council Collection, British Council Collection, Christen Sveaas Art Collection, Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design 

Kjære besøkende til utstilling med Anish Kapoor på Galleri F 15

Flere av skulpturene til Anish Kapoor er dekket av et pigmentpulver som ikke tåler noen form for berøring. På grunn av skulpturenes sårbarhet og høye forsikringsverdi, blir besøkende organisert i grupper på inntil 10 personer og ledet av en utstillingsvert. Ny gruppe gis tilgang hvert 30 minutt. Det må påregnes noe ventetid. Det er 12 års aldergrense i utstillingen.

NB: Søndagsomvisninger erstattes av kunstverter under Kapoor utstillingen.

 

 

Anna Daniell, Podium

REPEAT.FORWARD

27. januar - 7. mars 2018

G#134 001

SKIPTVET

21. oktober - 17. januar 2018

Landbrukshistorier

 

Claudia Reinhardt-Teljer, Familie Gottschalk, Tomb Of Love, Fotoserie 2012-2014

EXITUS – død, sorg og melankoli

8. april – 31. mai 2017

Galleri F 15

Foto: Janne Kruse og Andreas Siqueland

Roxy Firefly

28. januar - 22. mars 2017

Andrea Büttne Little Sisters Lunapark Ostia 2012

LOVE OF THE REAL

26. november 2016 - 18. januar 2017

Love of the Real handler om poesien i menneskelig skjørhet og mot, og om hver dags nye mulighet til å prøve igjen. Utstillingen presenterer verk av ni norske og internasjonale kunstnere. 

 

Bilde m text_crop_600x630

to bee or not to be

1. oktober - 16. november

«to bee or not to be» reflekterer rundt forholdet mellom mennesker og miljø. Vårt antroposentriske verdensbilde utfordres; altså at mennesket er midtpunkt, målestokk og formål for alt. Hvorvidt vår tids omfattende biedød er en god anledning til å tenke over Albert Einsteins bekymring; «dersom biene dør, vil mennesket kun ha fire års levetid igjen», er usikkert. Men hans engstelse er som en dirrende undertone i utstillingen.

 
Espen Dietrichson

Espen Dietrichson

18. juni - 21. september

Doble klanger fra enkle rom

Akvarell og skulptur

Punkt Ø / Galleri F 15, 1. etg og ute i hagen

Utstillingen presenterer nye arbeider av Espen Dietrichson laget spesielt for F15. I en årrekke har kunstneren utforsket forholdet mellom flate og rom, valør og komposisjon. Repetisjoner over et tema er kjennetegnende for Dietrichsons kunstnerskap, som ofte undersøker formale problemstillinger i større serier arbeider.